Actueel - Dessel

Oproep aan Desselse handelaars:

plaats je profiel op www.desselskado.be

en maak je aanbod gratis kenbaarDe coronacrisis heeft het lokaal bestuur van Dessel en Unizo Dessel ertoe aangezet om een medium te creëren waarop elke Desselse ondernemer zich gratis kan registreren.

De website van Dessels Kado, onze gemeentelijke cadeaubon, hebben we verder uitgebreid, wat een idee was dat al speelde bij de lancering van Dessels Kado, maar door de coronacrisis in een versneld tempo op poten werd gezet waarvoor dank aan onze webmaster.

Op de ondernemerslijst van Dessel kunnen alle lokale ondernemers gratis hun profiel zetten en bekend maken hoe ze de coronacrisis aanpakken en hoe je bij hen terecht kan. Wat zijn hun openingsuren? Kunnen ze herstellingen uitvoeren? Hebben ze een webshop of een website? Misschien kunnen ze hun product wel leveren of versturen via pakjesdienst? Kan er eventueel afgehaald worden? Heb je een bepaalde actie, een jobaanbieding? En nog veel meer... Ook post-corona blijft voor u deze ondernemerslijst gratis actief. Ondernemers die Dessels Kado nu al aanvaarden, staan reeds op de lijst. Daar zullen nog wel aanpassingen moeten gebeuren. Laat ons dat weten aub en wij passen dat aan.

Desselse ondernemers of starters die nog niet geregistreerd zijn, kunnen zich heel makkelijk registreren via de knop “bedrijf registreren”.

"Winkelhieren" is voor ons als lokale ondernemer belangrijk. Bewust kopen bij ondernemers van hier. En net dat willen we in de kijker zetten! Lokaal kunnen kopen in je eigen dorp is een KADO, een Dessels KADO. De glimlach van de ondernemer krijg je er gratis bij!

Ook verenigingen kunnen hun nieuws of acties bekendmaken via deze website, gebruik het! Het is gratis!

Ondernemers, laat van je horen en schrijf je in. Samen overwinnen wij corona en zetten wij het lokaal ondernemen in de kijker.

Dessels Kado

De lokale handelaars kan je ook steunen door een Dessels Kado te kopen. Door deze aankoop zijn we zeker dat het geld besteed wordt bij onze Desselse handelaars. Je kan het Dessels Kado aankopen via www.desselskado.be.

Bij bakker Elsakker op de Molsebaan kan je ook terecht voor de aankoop van het Dessels Kado.

Er zijn cadeaubonnen te koop van 5 en 15 euro.


Meer info over Dessels Kado: www.desselskado.be .


Help je buren als je kan!


Door de Coronatijden wordt er aan kwetsbare groepen en ouderen opgeroepen om thuis te blijven en publieke plaatsen zoals supermarkten te mijden. Lokaal bestuur Dessel verdeelt morgen een affiche bij alle 65-plussers die ze kunnen ophangen aan hun raam als ze nood hebben aan hulp.

We vinden het belangrijk dat deze mensen niet aan hun lot worden overgelaten. Daarom doen we een beroep op ieder van jullie.


Hoe kan jij je buur helpen?
Heb je geen telefoonnummer van je buur en denk je dat hij of zij wel wat hulp kan gebruiken? Bied dan je diensten aan door bijgevoegde affiche "Heb jij hulp nodig" af te drukken en aan deze persoon te bezorgen. Je kan je buur misschien helpen door boodschappen te doen, eten te brengen of naar de apotheker te gaan. 


Heb je zelf hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij boodschappen halen of heb je bijvoorbeeld nood aan een maaltijd die je zelf niet kan bereiden, print dan de affiche "Kan jij mij helpen" af en vul hier in waarvoor je hulp nodig hebt. Hopelijk pikt een vriendelijke buur je signaal op.


Laat zien dat je solidair bent met je buren. Samen slaan we er ons doorheen.


Verantwoordelijke uitgever en media adviseur   Ludo Damen,


Uitgeverij De Kempenaer

Moerenstraat 90 •  B-2370 Arendonktel       0(032)14677442

mobiel 0(032)472925335

© Ludo Damen

Niets mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.