ACTUEEL - KASTERLEE

IMMO POINT KEMPEN

       TO WALK AGAIN VZW


Sinds begin 2022 heeft Immo Point Kempen een structureel partnership afgesloten met To Walk Again vzw. Zij laten mensen met een fysieke beperking via sport en beweging (opnieuw) geloven in, en genieten van, hun eigen kunnen.


“We kozen er enerzijds voor ons te binden aan deze vzw, omdat zij zeer zinvol werk leveren m.b.t. het bijdragen aan het persoonlijk geluk van hun revalidanten en anderzijds omdat wij, ondanks het zakelijke karakter van ons bedrijf, het maatschappelijk doel niet uit het oog willen verliezen. Een goed doel steunen maakt je niet enkel beter als mens, maar ook als ondernemer”, verklaren Sophie & Ronny hun engagement. Daarom bindt Immo Point Kempen zich ook op langere termijn. Concreet wil dit zeggen dat bij elke verkoop een vast bedrag aan de vzw wordt geschonken. Door samen stappen te zetten, komt men verder. Together we move!


Eind augustus 2022 werd in het hartje van de Kempen de IMMO POINT KEMPEN RALLY afgewerkt, waarin verdeeld over twee dagen negentig wagens aan de start verschenen. Het evenement bracht uiteindelijk 10.000 euro op voor de vzw To Walk Again.
Dit was de tweede keer dat deze rally werd gereden. “Het idee werd in eerste instantie gelanceerd omdat we iets wilden doen om onze drie kantoren in Kasterlee, Westerlo en Mol met elkaar te verbinden”, vertellen Sophie & Ronny.


“We zijn beginnen brainstormen en kwamen tot de vaststelling dat heel wat klanten en bedrijfsleiders waarmee we samenwerken gefascineerd zijn door auto’s, dus de organisatie van een autorally lag voor de hand. Onze eerste editie bracht zo’n zeventig wagens op de baan, in 2022 liepen de inschrijvingen nog vlotter en klokten we af op negentig. We hebben zeker het gevoel dat we nog kunnen groeien, misschien zelfs al dit jaar, in het weekend van 19 en 20 augustus.”


“De oorsprong van ons partnership met To Walk Again ligt trouwens bij de organisatie van onze rally. We wilden deze rally koppelen aan een goed doel en kwamen via een relatie bij de vzw To Walk Again terecht”, vullen beiden aan. “Meteen werden de contacten gelegd met ambassadeur Thomas Caers en het was een warm onthaal. We waren na een bezoekje ook gecharmeerd door wat To Walk Again allemaal realiseert mede dankzij de hulp van vrijwilligers en medewerkers. Het is bovendien een organisatie die gekend is bij de mensen door hun uitstekende werk. Intussen zijn we hun officiële partner en bij elke verkoop die we realiseren gaat een bedrag naar de vzw. We waren maar al te blij dat we op deze manier, n.a.v. de rally, een mooie cheque mochten overhandigen. Intussen zijn we dus hun officiële partner. De opbrengst was in 2022 een viervoud van de editie 2021.”


Niet enkel het geschonken bedrag loonde de moeite, ook het programma dat de deelnemers voorgeschoteld kregen was om duimen en vingers af te likken. “We hadden voor de sportwagens op zaterdag en de oldtimers op zondag een volledig dagprogramma uitgestippeld met ontbijt en briefing in golfclub Witbos in Noorderwijk. Via het “bolleke-pijl”-principe werden de deelnemers over een parcours van 180 kilometer geloodst langs mooie Kempische wegen. Er was in de voormiddag een tussenstop in Bistro De Vijvers in Averbode en van daaruit ging het naar feestzaal Den Eyck in Kasterlee voor een driegangenlunch. Vervolgens was er nog een pauze in zomerbar ‘t Zomert aan het kasteel van Tielen op zaterdag en in Priorij Corsendonk op zondag om tenslotte te eindigen met een receptie op de prachtige privé-locatie ‘t Kristallijn in Mol. De deelnemers werden dus verwend en de reacties waren allemaal lovend. Dat geeft ons nog meer energie om al uit te kijken naar de derde editie die doorgaat op zaterdag 19 en zondag 20 augustus”, besluiten ze.


TJAK-ster Jill Wuyts

loopt haar honderdste marathon


“Het sociale aspect houdt me meer bezig dan tijden scherper stellen”


TIELEN – Op zondag 30 april werd er in het clublokaal van de Tielense jogging- en atletiekclub TJAK een fijn feestje gevierd, maar niet nadat Jill Wuyts samen met tal van loopvrienden haar honderdste marathon tot een goed einde had gebracht. Het door het feestvarken in elkaar gestoken sociale loopje bracht ruim twintig lopers van Scherpenheuvel naar Tielen.


De datum voor haar honderdste marathon had Jill Wuyts ook netjes uitgekiemd, want uitgerekend die zondag werd ze 42 jaar en 195 dagen, een knipoog dus naar de marathonafstand van 42,195 kilometer. “Aanvankelijk had ik het idee opgevat om van Antwerpen naar Tielen te lopen, omdat ik daar mijn allereerste marathon tot een goed einde bracht. Symbolisch zou dat wel tellen, maar wat logistiek en parcours betreft zou het zo een boeltje worden zodat ik op zoek ging naar een alternatief. En zo kwam ik bij Scherpenheuvel terecht, toch wel het meest gekende bedevaartsoord in onze contreien. Het eindpunt moest dan in functie van de ‘après’het clublokaal van mijn club TJAK in Tielen worden, dus startte ik met het uitstippelen van een omloop. Het was net iets verder dan gepland, maar hierover hoorde ik niemand klagen.”


Jill nodigde haar loopvrienden uit en een 25 lopers en loopsters daagden op voor dit kleinschalig evenement. “In al die jaren dat ik loop heb ik heel wat vrienden gemaakt, andere mensen ken ik dan weer via andere sociale activiteiten of van het werk. Voor mij was het een groot succes en het geeft me een enorme voldoening dat ik zo veel mensen heb kunnen warm maken voor mijn gek ideetje. Er waren deelnemers uit Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg, dus uit alle windstreken. Je moet het maar willen doen om zo vroeg in de ochtend de verplaatsing te maken voor een groepsloop. Want het was dus geen officiële wedstrijd, we liepen ook allemaal in groep. Maar alles viel uiteindelijk ook in de perfecte plooi. Het weer zat mee, misschien wel de beste dag van het jaar tot dan. Ook de route was afwisselend en werd gesmaakt door de deelnemers maar het belangrijkste vond ik dat de groep ontzettend goed aan elkaar hing. Dat maakt het voor mij zo bijzonder. Ik hecht veel belang aan het sociale aspect van lopen en de deelnemers, maar zeker ook een aantal logistieke ondersteuners, wilden mijn feestje echt niet missen. Voor mij was het een dag om nooit te vergeten.”


Ook na haar honderdste marathon is de loophonger van Jill lang nog niet gestild. “In eerste instantie ga ik nu toch even genieten, want met de organisatie van deze groepsloop was ik toch een jaar mee bezig. En dan zal al snel de Beer Lovers Marathon in Luik eraan zitten te komen. Samen lopen en samen biertjes drinken, helemaal mijn gekke interpretatie van genieten. Later dit jaar trek ik nog met vijf vriendinnen naar Lanzarote om te lopen en uiteraard ook te feesten. Wat mijn mooiste marathon betreft is het toch moeilijk kiezen. Ik zie het lopen van een marathon als een. totaalpakket. Je hebt de voorbereiding, het reizen, de vriendschap, het lopen op zich en genieten nadien. En als ik dan alles vergelijk steken de Connemarathon in het Ierse Connemara, de Marathon du Médoc in Frankrijk en die van Gran Canaria vorig jaar er toch wel bovenuit. Maar er zijn nog zoveel mooie herinnering die ik aan het lopen heb overgehouden.”


(Tekst en foto's: edle)


Kinderraad Kasterlee ontdekt zero waste winkelen


Zero waste winkelen, is dat de toekomst? De kinderen van de kinderraad Kasterlee zijn dat zeker wel en trokken op onderzoek.


In het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen ‘verantwoorde consumptie en productie’ brachten ze een bezoekje aan Roos met Witte Stippen en De Goedzak in de Nieuwstraat in Geel. Hier maakten ze kennis met zero waste winkelen en verantwoord consumeren.

De kinderraad ging op pad met de bus en ontdekte dat je ecologisch verantwoorde keuzes kan maken zonder in te boeten aan luxe.

Wat ruikt het lekker bij Roos met Witte Stippen! Zoveel verschillende verzorgings- en onderhouds-producten, allemaal verpakkingsvrij of verpakkingsarm. Ze ontdekten zelfs tandpastatabletjes! Babs van Roos met Witte Stippen legde de principes van zero waste winkelen en milieubewust winkelen goed uit. Vermijden staat op nummer één, hebben we het product echt nodig? Indien ja, kies dan voor het product met het minste inpakt op het milieu en dus bij voorkeur ook het product met het minste, of liefst geen, verpakkingsmateriaal. Vervolgens komt recycleren.
Hergebruik verpakkingen en sorteer ze bij het juiste afval.

Ook bij Joris van De Goedzak mocht de kinderraad veel ontdekken.
Hier leerden de kinderen dat plastic de grootste vijand is en dat je in De Goedzak echt verantwoord kan consumeren, met oog voor het milieu. Het water kwam in hun mond bij het ontdekken van al dat lekkers. Bij Joris winkel je met eigen potjes en zakjes. De kinderraad ging zelf aan de slag en vulden hun eigen potjes vol lekkers.

“Onze afvalberg verkleinen heeft een serieuze inpakt op het milieu, alle kleine beetjes helpen. Het is fijn om zien hoe we dit eenvoudig kunnen integreren in ons dagdagelijks leven. De kinderraad heeft alvast veel bijgeleerd”, vertelt schepen van jeugd Rob Guns.


Foto: De kinderraad Kasterlee, schepen Rob Guns en coördinator jeugd- en sportbeleid Gitte Wouters tijdens hun bezoek aan de Goedzak in Geel.